Ilfov: Bălți de pescuit lângă București

balti de pescuit langa bucuresti 2023

Ești pasionat de pescuit si locuiești în București sau județul Ilfov? Echipa Ilfovul.ro vine să-ți prezinte câteva bălți de pescuit lângă București unde puteți să pescuiți.

Județul Ilfov, care înconjoară Bucureștiul, oferă o varietate de opțiuni pentru cei pasionați de pescuit.

Fie că sunteți un pescar experimentat sau abia începeți, veți găsi cu siguranță o baltă potrivită nevoilor dumneavoastră.

Pescuitul a cunoscut o creștere semnificativă în popularitate ca activitate de petrecere a timpului liber, oferind o evadare din stresul cotidian și o conexiune cu natura.

Bucureștiul, cu multiplele sale opțiuni de pescuit în apropierea sa, oferă o oază de liniște pentru cei pasionați de această activitate.

Bălți de Pescuit Lângă București

Bucureștiul și zonele înconjurătoare sunt bogate în bălți de pescuit care atrag pasionații de acest sport din întreaga țară.

Aceste bălți de pescuit sunt adevărate oaze de liniște și relaxare, oferind pescarilor oportunitatea de a se deconecta de agitația urbană și de a se bucura de frumusețea naturii înconjurătoare.

Cu specii diverse de pești, facilități moderne și atmosferă primitoare, bălțile de pescuit lângă București sunt destinații ideale pentru o escapadă memorabilă în mijlocul naturii.

Balta Moara Vlăsiei 2

Balta Moara Vlăsiei 2 a devenit o destinație de nelipsit pentru pescarii dornici de aventură și relaxare în mijlocul naturii.

Cu o istorie care se întinde pe mai bine de două decenii, acest loc unic a reușit să se impună ca un adevărat paradis piscicol.

Cu toate că acumularea nu a fost navodită din anul 2000, ea continuă să fie o sursă de bucurie pentru pescarii din apropierea Bucureștiului și nu numai.

Situată pe valea Cociovaliștei, această baltă se bucură de avantajul alimentării cu apă oxigenată din râul învecinat, ceea ce contribuie la sănătatea și bogăția populației piscicole.

Cu o suprafață totală de 28 de hectare, acumularea este împărțită în două zone distincte: balta de crap, care se întinde pe 17 hectare, și zona sălbatică, de 11 hectare.

Lungimea totală a lacului este de aproximativ 2,5 kilometri, iar adâncimea apei variază între 2 și 4 metri, oferind un habitat divers pentru pești.

Malurile înierbate, punctate de pâlcuri de stuf și papură, adaugă farmecul natural al băltii, iar accesul facil la apă este asigurat de un drum pietruit ce se întinde de-a lungul malului drept.

Unul dintre aspectele care atrage pescarii către Balta Moara Vlăsiei este diversitatea speciilor de pești întâlnite aici.

De la exemplare masive de crap, cu greutăți cuprinse între 7 și 13 kilograme, până la somn, caras și alte specii locale, pescarii au mereu parte de provocări și capturi impresionante.

Lacul Tâncăbești

Situat la nord de București, Lacul Tâncăbești 1 se remarcă prin frumusețea sa pitorească și prin apele bogate în pește, oferind o destinație ideală pentru o zi relaxantă de pescuit în familie sau cu prietenii.

Lacul Tâncăbești 1 găzduiește o populație abundentă de caras și crap, specii apreciate de pescarii de toate nivelurile.

Fie că sunteți un pescar experimentat sau abia vă inițiați în această pasiune, șansele de a prinde un exemplar frumos sunt mari.

Balta permite pescuitul cu diverse metode, de la pescuitul la boilies sau la lanseta cu plutitor, la pescuitul la feeder sau la grund.

Indiferent de preferințele dumneavoastră, veți găsi o modalitate de a vă bucura de pescuit pe Lacul Tâncăbești 1.

Pe lângă frumusețea lacului în sine, împrejurimile oferă un cadru natural relaxant, perfect pentru a vă deconecta de la grijile cotidiene și a vă bucura de liniștea naturii.

Puteți admira vegetația bogată, asculta ciripitul păsărilor și respira aerul curat, în timp ce vă așteptați cu nerăbdare să prindeți următorul pește.

Balta este amenajată modern, oferind pontoane de pescuit, grătare și foișoare unde vă puteți relaxa după o partidă de pescuit.

Balta Hermes Periș

Balta Hermes Periș se ridică ca un magnet pentru pescarii în căutare de aventură piscicolă și momente de relaxare în mijlocul naturii.

Amplasată la doar 50 de kilometri de București, în pitoreasca comună Periș, această balta este un refugiu liniștit și plin de viață pentru iubitorii de pescuit.

Cu o varietate bogată de specii de pești, Balta Hermes Periș atrage cu succes pasionații de pescuit, oferindu-le oportunitatea de a se confrunta cu diverse provocări și de a savura frumusețea acestei activități.

Printre speciile de pești întâlnite se numără carasul, crapul, roșioara și babușca, fiecare oferind o experiență unică și captivantă pentru pescarii de toate nivelurile de experiență.

Balta Hermes Periș este nu doar o destinație populară pentru pescarii de stationar, ci și un loc unde se desfășoară numeroase concursuri de pescuit.

Aceste competiții aduc în mod regulat pescari entuziaști din toate colțurile țării, dornici să își pună abilitățile la încercare și să împărtășească pasiunea pentru acest sport cu alții.

Atmosfera din timpul concursurilor este plină de energie și competitivitate, oferind participanților nu doar oportunitatea de a câștiga premii atractive, ci și de a lega noi prietenii și de a împărtăși experiențe de neuitat în mijlocul naturii.

Balta Varlaam

Balta Varlaam este o bijuterie naturală situată la doar 40 de kilometri de agitația urbană a Bucureștiului. Această oază de liniște atrage pe iubitorii de pescuit și pe cei care doresc să scape pentru câteva ore sau chiar zile de zgomotul și stresul orașului.

Dacă ești pasionat de pescuit aici pot găsi o varietate impresionantă de specii de pești, printre care se numără carasul, crapul, somnul și șalăul.

Indiferent dacă ești un pescar înrăit sau doar îți dorești să încerci o experiență nouă, acest loc te va încânta cu posibilitățile sale.

Facilitățile oferite de Balta Varlaam sunt gândite pentru a-ți face șederea cât mai plăcută și confortabilă posibil.

Pontoanele oferă puncte strategice pentru pescuit, iar foișoarele și grătarele sunt perfecte pentru a pregăti o masă delicioasă în aer liber, în timp ce te bucuri de frumusețea naturală din jur.

Un alt aspect de remarcat este accesibilitatea financiară a acestei bălti.

Balta Varlaam este mai mult decât un simplu loc de pescuit – este un sanctuar al naturii, un refugiu în care poți să te relaxezi și să te reîncarci cu energie pozitivă.

Balta Delta Gruiului

Balta Delta Gruiului este un adevărat paradis pentru pasionații de pescuit, situată la doar 30 de kilometri de vibrantul oraș București.

Această destinație pitorească atrage pescarii de toate vârstele și nivelele de experiență, oferindu-le oportunitatea de a se bucura de liniștea și frumusețea naturii în timp ce își exersează abilitățile de pescuit.

Una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale Băltii Delta Gruiului este varietatea sa impresionantă de specii de pești. Aici, pescarii pot întâlni carasul, crapul, roșioara și babușca, printre alte specii locale.

Fie că ești în căutarea unei provocări sau pur și simplu vrei să te relaxezi la malul apei, această balta îți oferă o gamă diversificată de opțiuni de pescuit.

Balta Delta Gruiului este mai mult decât un simplu loc de pescuit – este un sanctuar al naturii unde poți scăpa de agitația orașului și te poți bucura de frumusețea și liniștea unei zone naturale protejate.

Bălți de Pescuit cu Căsuțe Lângă București

Pescuitul pe bălți de pescuit cu căsuțe în apropierea Bucureștiului poate oferi o serie de avantaje și experiențe unice, motiv pentru care mulți pescari ar putea prefera aceste locuri.

Bucureștiul, capitala României, oferă o varietate de opțiuni pentru cei pasionați de pescuit, inclusiv bălți cu căsuțe confortabile.

Dyno Lake – Bălti de pescuit lângă București

Această baltă modernă se remarcă prin pontoane special amenajate, căsuțe spațioase și o varietate de specii de pește, inclusiv caras, crap, somn, șalău și stiucă.

Dyno Lake București Căsuțele sunt construite din lemn și oferă o atmosferă rustică și relaxantă. Fiecare căsuță are bucătărie complet echipată, baie privată și terasă.

Balta dispune de un restaurant, un magazin de pescuit și o zonă de joacă pentru copii.

Prețurile sunt mai ridicate decât la Balta Pescarului, dar calitatea facilităților este de asemenea mai ridicată.

Balta Pescarului – Pescuit cu Căsuțe Lângă București

Situată la doar 20 de kilometri de București, Balta Pescarului este o oază de liniște perfectă pentru o evadare relaxantă.

Balta Pescarului București oferă o varietate de specii de pește, inclusiv caras, crap, somn și șalău.

Căsuțele confortabile sunt dotate cu toate facilitățile necesare pentru un sejur plăcut, inclusiv bucătărie complet echipată, baie privată și terasă.

Grătarele și foișoarele amenajate vă permit să vă bucurați de un picnic în aer liber.

Restaurantul baltei servește preparate delicioase din pește proaspăt.

Prețurile sunt accesibile, iar personalul este prietenos și primitor.

Bălți de Pescuit Gratuite Lângă București

Mulți dintre noi, pasionați de pescuit, ne confruntăm cu lipsa timpului. Agitația vieții cotidiene ne lasă adesea cu doar câteva ore libere pentru a ne bucura de o evadare pe malul apei.

Problema apare atunci când dorim să pescuim, dar nu ne dorim să cheltuim sume semnificative pentru o zi întreagă la baltă.

Din fericire, în apropierea Bucureștiului există o serie de bălți unde pescuitul este gratuit, oferind o alternativă excelentă pentru cei care doresc o experiență relaxantă și accesibilă.

În 2024, există bălți de pescuit gratuite disponibile pentru pasionații de pescuit. Pentru a vă bucura de o zi pe lac fără a plăti taxe, trebuie să aveți un permis de pescuit ANPA 2024. Mai jos aveți râurile din județul Ilfov pe care se poate pescui gratuit.

Accesând site-ul instituției, puteți consulta lista apelor publice necontractate unde pescuitul este permis doar cu acest tip de permis.

Dacă alegeți o balta de pescuit în zona de frontieră a țării, este esențial să aveți și un aviz de frontieră (PG).

Alegerea bălții potrivite

Alegerea bălții de pescuit cu căsuțe potrivite depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe relaxante și accesibile, o baltă ce oferă și cazare la căsuțe ar putea fi o opțiune excelentă.

Dacă ești doar un pescar sportiv poți opta pentru o activitate recreativă și competitivă care implică prinderea peștilor în scopul distracției și relaxării, pe unul dintre lacurile prezentate mai sus.