CJ Ilfov: Echipamente noi pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea. Investiții PNRR pentru siguranța pacienților!

CJ Ilfov Echipamente noi pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea

Consiliul Județean Ilfov este bucuros să anunțe lansarea proiectului „Echipamente și Materiale pentru Reducerea Riscului de Infecții Nosocomiale pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Acest proiect, care face parte din Componenta 12 – Sănătate a PNRR, are ca obiectiv general îmbunătățirea siguranței actului medical la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medico-sanitar. Prin dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologie și achiziționarea de echipamente moderne, se urmărește reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Valoarea totală a proiectului este de 2.356.921,00 lei (fără TVA), iar beneficiarul proiectului este Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea.

Scopul proiectului este protejarea sănătății populației de infecțiile asociate asistenței medicale, prin dotarea corespunzătoare a spitalului cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Acest lucru va asigura un mediu mai sigur pentru pacienții din sectoarele critice ale spitalului, cum ar fi Compartimentul de Terapie Intensivă, Compartimentul de Chirurgie Generală, Secția de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, și Urologie.

Hubert Thuma, Președintele Consiliului Județean Ilfov, subliniază importanța acestui proiect pentru comunitatea locală: „Este important să investim în siguranța pacienților noștri și în modernizarea infrastructurii medicale. Acest proiect va aduce beneficii semnificative pentru locuitorii din Buftea și din localitățile învecinate, contribuind la îmbunătățirea calității serviciilor medicale și reducerea riscului de infecții nosocomiale.”

Rezultatele așteptate ale proiectului includ dotarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea cu echipamente și materiale moderne, menite să reducă riscul de infecții nosocomiale și să îmbunătățească performanța serviciilor medicale.