Ilfov: Două firme din Ilfov se vor ocupa de spațiile verzi din Brașov

Două firme din Ilfov - Spații verzi în Brașov

Brașovul își încredințează spațiile verzi în grija a două firme din Ilfov pentru un contract de peste 60 de milioane de lei.

Primăria Brașov a semnat un acord-cadru cu asocierea dintre companiile Garden Center Grup și Ro-Verde Landscaping din Ilfov pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi din municipiu în următorii patru ani.

Valoarea ofertei lor este cu peste 26 de milioane de lei mai mică decât prețul estimat anterior.

Asociația formată din Garden Center Grup din orașul Măgurele și Ro-Verde Landscaping din comuna Corbeanca a fost desemnată câștigătoare în urma unei licitații lansate în ianuarie 2023, depunând o ofertă în valoare de 60.148.532,61 lei, fără TVA.

Această sumă este semnificativ mai mică decât valoarea maximă estimată de 86.141.810,58 lei, fără TVA.

Cele două firme din Ilfov au contracte și cu primăriile din Constanța și Cluj

Cele două firme din Ilfov au deja contracte în derulare cu alte unități administrativ-teritoriale din țară, inclusiv municipalități precum Constanța, Cluj și Miercurea Ciuc.

Datele Ministerului Finanțelor arată că, în 2022, Garden Center Grup a înregistrat afaceri de 135,65 milioane de lei, obținând un profit de 8,78 milioane de lei, cu un număr mediu de 139 de angajați.


În timp ce Ro-Verde Landscaping a înregistrat afaceri în valoare de 74,72 milioane de lei, obținând un profit de 2,23 milioane de lei, având în medie 140 de angajați, conform datelor înregistrate de Ministerul Finanțelor.

Ambele companii înregistrează și datorii, conform datelor financiare, cu 84,82 milioane de lei pentru Garden Center Grup și 44 milioane de lei pentru Ro-Verde Landscaping.

Recent, Primăria Cluj-Napoca a anunțat câștigătorul licitației pentru lucrările de proiectare și execuție în cadrul obiectivului „Reabilitarea și modernizarea Parcului 14 Iulie din municipiul Cluj-Napoca”.

Printre firmele desemnate se numără cele două companii din Ilfov, alături de alte companii implicate în proiect.

Această decizie marchează un pas important în modernizarea și revitalizarea Parcului 14 Iulie din Grigorescu, oferind o perspectivă proaspătă și îmbunătățiri semnificative într-unul dintre parcurile renumite din Cluj-Napoca.

Spațiile verzi gestionate până acum de o firmă din Constanța

Până acum, întreținerea spațiilor verzi din municipiul Brașov a fost gestionată de firma Sport Turism SRL din comuna 23 August, județul Constanța, care a obținut un acord-cadru în 2019.

Cu toate acestea, firma a contestat procedura derulată de Primăria Brașov pentru noul contract, însă oferta prezentată de companiile din Ilfov a fost considerată avantajoasă din toate punctele de vedere, inclusiv din perspectiva prețului competitiv.