Ilfov: Fabrica Angst din Buftea declară insolvența

Fabrica Angst

Fabrica Angst, o prezență semnificativă în industria cărnii timp de 31 de ani, și-a găsit calea către insolvență, în ciuda statutului său puternic pe piață și a celor peste 170 de angajați.

Insolvența fabricii Angst inițiată de Abatorul Periș și Primo Mix Food

Procedura de insolvență a fost inițiată la solicitarea creditorilor Abatorul Periș și Primo Mix Food, doi actori importanți în industria alimentară românească.

Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din țară, și Primo Mix Food, furnizor de diverse produse alimentare, au cerut insolvența companiei Angst RO SRL.

Cine deține Fabrica Angst din Buftea?

Controlată de familia Sorin și Ludmila Minea, conform informațiilor furnizate de termene.ro, Angst RO SRL a raportat afaceri în scădere în anul 2022, cu o cifră de afaceri de 60,4 milioane lei, cu 20% mai mică decât în 2021, și o pierdere de 6,3 milioane lei, o creștere semnificativă față de anul precedent.

Datoriile totale ale companiei au ajuns la peste 56 de milioane de lei, în creștere față de anul anterior. Cu toate acestea, la data de 31 decembrie 2023, restanțele către ANAF au fost de numai 511.504 lei.

Între timp, Sorin Minea, președintele Federației Patronatelor din Industria Alimentară – Romalimenta, deține și acțiuni la alte companii din cadrul grupului Angst, precum Angst Bistro și Angst Retail.

Produsele celebre ale fabricii Angst?

Angst este cunoscută pentru fabrica sa din Buftea județul Ilfov și pentru fabrica de produse crud-uscate de la Sinaia, sub marca Salsi. Produsele sale sunt disponibile în numeroase rețele comerciale și în propriile sale magazine.

Încă din anul trecut, au circulat zvonuri privind dificultățile financiare ale companiei și posibilitatea vânzării acesteia.

De asemenea, se pare că fabrica de la Sinaia și licența pentru Salamul de Sibiu nu mai sunt sub administrarea Angst.

Angst a fost unul dintre cele mai apreciate branduri locale, însă viitorul său este incert. În aceste momente dificile, susținerea lor prin cumpărarea de produse din magazinele lor poate fi o modalitate de a-i ajuta să treacă peste această perioadă turbulentă.