Snagov: Urs zărit din nou în județul Ilfov! Al doilea incident în 5 zile declanșează RO-Alert!

Un urs a fost zărit miercuri dimineață în localitatea Tâncăbești din comuna Snagov, la doar câteva zile după ce un alt urs a fost văzut în Ciolpani.

Incidentul a declanșat emiterea unui mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației din comuna Snagov.

Animalul a fost văzut de un șofer pe DN1, care a sunat imediat la 112. Jandarmii și polițiștii au ajuns rapid la fața locului, dar ursul dispăruse deja în pădure.

Dumitru Dumitriu, șeful Jandarmeriei Ilfov: „Rugămintea mea este ca toți cetățenii care pătrund pe fondul forestier să o facă în mod legal”


„S-au montat încă de sâmbătă dimineață anumite dispozitive în anumite zone din pădurea Comoara pentru a fi monitorizată prezența animalului sălbatic. Acum, sunt momente în care nu apare pe toate sistemele de monitorizare. Alte măsuri pe care le-am luat: am luat legătura cu reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor (ROMSILVA) pentru a închide barierele pe toate cele șase drumuri forestiere de acces în pădurea Comoara. Aș dori să aduc la cunoștința tuturor faptul că pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces pe fondul forestier și nerespectarea măsurilor pe fondul forestier constituie contravenție și se sancționează confom legii. Rugămintea mea este ca toți cetățenii care pătrund pe fondul forestier să o facă în mod legal”, a transmis pentru Europa FM Dumitru Dumitriu, șeful Jandarmeriei Ilfov.

Recomandări în caz de întâlnire cu ursul în județul Ilfov

  • Nu interveniți în niciun fel!
  • Păstrați distanța și sunați imediat la 112.
  • Nu hrăniți ursul și nu-i aruncați mâncare.
  • Părăsiți zona cu calm, fără a face mișcări bruște.

Acest incident este o reamintire a necesității de a fi prudenți în zonele frecventate de urși. Respectarea regulilor de siguranță este esențială pentru a evita un conflict periculos cu animalele sălbatice.