FC Voluntari: Dezvoltă comunitatea prin intermediul fotbalului încă din 2010!

FC Voluntari

Fotbalul, unul dintre cele mai iubite sporturi din lume, nu este doar un simplu joc. Pentru multe comunități, este un mijloc de coeziune, dezvoltare și promovare a valorilor precum disciplina, efortul și fair-play-ul.

Un exemplu de succes în acest sens îl reprezintă FC Voluntari, echipa de fotbal dintr-un mic oraș din apropierea Bucureștiului. Cu o poveste impresionantă și un impact profund asupra comunității locale, FC Voluntari a devenit un pilon al dezvoltării sociale și sportive în regiune.

Începuturile fotbalului în orașul Voluntari

Orașul Voluntari, situat în imediata vecinătate a Capitalei României, s-a remarcat în ultimii ani nu doar prin dezvoltarea sa urbanistică, ci și prin implicarea activă în domeniul sportiv, în special în fotbal. FC Voluntari s-a născut din pasiunea și viziunea unor oameni determinați să ofere oportunități tinerilor talentați din zonă și să contribuie la coeziunea comunitară. Fondat în 2010, clubul a cunoscut o ascensiune rapidă, trecând de la ligile inferioare la prima ligă a fotbalului românesc.

Academia FC Voluntari pune accent pe academia de fotbal și tinere speranțe

Unul dintre cele mai notabile aspecte ale FC Voluntari este angajamentul său față de dezvoltarea tinerilor jucători. Clubul are o academie solidă, care oferă șansa copiilor și adolescenților din Voluntari și din împrejurimi să-și cultive talentele fotbalistice sub îndrumarea unor antrenori experimentați. Prin intermediul acestui program, nu doar că se descoperă și se promovează tineri talente, ci se oferă și o alternativă sănătoasă și educativă pentru copiii din zonă, îndrumându-i spre un stil de viață activ și responsabil.

Cine a ocupat poziția de antrenor FC Voluntari din 2010 până în 2024?

De-a lungul a 14 ani, FC Voluntari a cunoscut o serie de antrenori care au contribuit la evoluția echipei din Liga a IV-a până în Superliga României. Iată o cronologie a antrenorilor care au condus destinele clubului ilfovean:

 • 2010-2011: Ion Moldovan
 • 2011-2012: Liviu Ciobotariu (primul mandat)
 • 2012-2013: Viorel Ion
 • 2013: Adrian Iencsi
 • 2013-2014: Liviu Ciobotariu (al doilea mandat)
 • 2014-2015: Cosmin Contra
 • 2015-2016: Liviu Ciobotariu (al treilea mandat)
 • 2016: Gheorghe Mulțescu
 • 2016-2017: Claudiu Niculescu
 • 2017-2018: Liviu Ciobotariu (al patrulea mandat)
 • 2018: Adrian Mutu
 • 2018-2019: Florin Bratu
 • 2019-2020: Liviu Ciobotariu (al cincilea mandat)
 • 2020-2022: Costinel Gâlcă
 • 2022-2024: Liviu Ciobotariu (al șaselea mandat)
 • 2024: Nicolae Dică

Performanțe notabile ale antrenorilor FC Voluntari

 • Liviu Ciobotariu deține recordul pentru cele mai multe mandate la conducerea echipei FC Voluntari, având un total de 6 mandate.
 • Cosmin Contra și Adrian Mutu sunt singurii antrenori cu experiență la echipa națională a României care au antrenat FC Voluntari.
 • Nicolae Dică este actualul antrenor al echipei, fiind numit în funcție în 2024.

Pe lângă antrenorii principali, FC Voluntari a avut și o serie de antrenori secunzi și preparatori fizici care au contribuit la performanțele echipei.

Un gol memorabil al jucătorului Sigurjonsson de la FC Voluntari

Fotbalul și ajutorul pentru comunitate merg mână în mână

În plus, FC Voluntari nu se limitează doar la aspectele sportive, ci se implică activ în comunitatea locală. Echipa organizează regulat evenimente caritabile, sesiuni de antrenament deschise pentru copii și adolescenți și participă la diverse campanii de responsabilitate socială. Astfel, fotbalul devine un instrument puternic de coeziune socială și de promovare a unor valori esențiale în comunitate.

Imaginea orașului Voluntari a crescut și datorită fotbalului

Impactul pozitiv al FC Voluntari nu se limitează doar la terenul de joc sau la nivel local. Performanțele echipei în competițiile naționale și internaționale au adus orașului Voluntari o expunere și o recunoaștere considerabilă. Aceste realizări sportive au generat un sentiment de mândrie și unitate în rândul locuitorilor, contribuind la consolidarea identității locale și la promovarea orașului pe plan național și internațional.

Economia și locurile de muncă au cunoscut o evoluție de când a apărut clubul de fotbal

În plus, implicarea FC Voluntari în fotbalul de performanță are și un impact economic semnificativ asupra comunității. Clubul generează locuri de muncă directe și indirecte în sectorul sportiv și în industria conexe, atrage sponsori și investiții în zonă și stimulează activitatea economică locală prin atragerea de turiști și spectatori la meciuri.

Totuși, succesul și impactul pozitiv al FC Voluntari nu ar fi posibile fără susținerea și implicarea comunității locale. Suporterii și locuitorii din Voluntari sunt adevărații piloni ai clubului, oferindu-le jucătorilor și echipei întregi un suport necondiționat la fiecare meci și eveniment. Astfel, FC Voluntari devine un exemplu elocvent de cum fotbalul poate uni o comunitate și promova dezvoltarea socială și economică într-un oraș.

Fotbalul înseamnă o comunitate unită

În concluzie, FC Voluntari este mult mai mult decât o simplă echipă de fotbal. Prin angajamentul său față de dezvoltarea tinerilor, implicarea activă în comunitate și performanțele sportive remarcabile, FC Voluntari reprezintă un motor al dezvoltării sociale și sportive în orașul Voluntari și în întreaga regiune. Astfel, fotbalul devine nu doar un joc, ci și un instrument puternic de promovare a valorilor și de unificare a unei comunități.
Clubul de fotbal este o entitate care contribuie la dezvoltarea armonioasă a orașului Voluntari. Prin intermediul fotbalului, clubul promovează valorile educației, fair-play-ului și respectului, contribuind la crearea unei societăți mai bune.