Consiliul Județean Ilfov a reluat campaniile de sterilizare gratuită pentru câini și pisici de rasă comună

campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici de rasă comună

În anul 2024, Consiliul Județean Ilfov continuă eforturile dedicate protecției animalelor prin reluarea campaniilor de sterilizare gratuită pentru câini și pisici de rasă comună.

Inițiativele realizate de Consiliul Județean Ilfov au ca obiectiv principal salvarea animalelor stradale, a celor abandonate pe câmpuri și chiar din gospodării, promovând în paralel găsirea de familii responsabile și educarea deținătorilor cu privire la obligațiile și responsabilitățile legale față de animalele de companie.

Când a început campania de sterilizare gratuită pentru câini și pisici?

Campania de sterilizare gratuita pentru pisici și câini a debutat încă din 8 ianuarie 2024, când au început programările pentru sterilizarea gratuită a animalelor din comuna Vidra.

Zilele de 16 și 23 ianuarie au fost stabilite pentru preluarea și operațiile de sterilizare, iar intervențiile au fost efectuate săptămâna trecută și vor continua și în această săptămână la Clinica Center of Hope din Găneasa.

Reprezentanții Protecției Animalelor din cadrul Consiliului Județean Ilfov au subliniat importanța campaniei de sterilizare gratuită pentru câini și pisici de rasă comună, evidențiind că sterilizarea gratuită reprezintă o soluție cheie pentru gestionarea populației de animale fără stăpân.

Mesajul transmis către cetățeni este unul mobilizator, încurajându-i să profite de această inițiativă și să aducă animalele la sterilizat.

„Sterilizăm gratuit câini și pisici de rasă comună. Asta e cheia unei societăți civilizate. Numai prin sterilizare rezolvăm problema. Sperăm ca toți primarii din Ilfov, indiferent de culoarea politică, să împărtășească viziunea noastră și să o pună în aplicare. Singura putere pe care o avem este să arătăm că se poate și altfel. Și am demonstrat deja acest lucru. Oameni buni, profitați de campaniile noastre și haideți cu animalele voastre la sterilizat! Totul e complet gratuit. Altă măsură nu va rezolva problema animalelor străzii. Pentru că e simplu și logic: Trebuie să închidem robinetul de câini. Iar robinetul se închide prin sterilizare. Informații și programări la numărul 0751.235.009. E imposibil să răspundem în timp real pentru că avem multe apeluri, dar mereu revenim.”, au declarat reprezentanții Protecției Animalelor – CJI.

Sterilizarea gratuită pentru câini și pisici de rasă comună, este o campanie inițiată de Consiliul Județean Ilfov, care reprezintă o strategie esențială și responsabilă în gestionarea populației de animale fără stăpân și în promovarea bunăstării acestora.

De ce este importantă campania de sterilizare gratuită?

Campania de sterilizare gratuită nu doar abordează direct problema suprapopulării, ci și transmite un mesaj puternic cu privire la responsabilitatea comunității în îngrijirea animalelor de companie.

Prin oferirea serviciilor de sterilizare gratuită, autoritățile locale subliniază importanța unei abordări preventive și sustenabile în soluționarea unei probleme sociale delicate.

Inițiativa Consiliului Județean Ilfov, condus de Hubert Thuma, nu doar minimizează riscurile asociate cu suprapopularea animalelor, ci contribuie și la reducerea abandonului și suferinței acestora.

De asemenea, campania evidențiază necesitatea colaborării între instituțiile publice, comunitate și organizațiile non-guvernamentale pentru a realiza schimbări concrete în binele animalelor și al societății în ansamblu.

Campania de sterilizare gratuită nu doar oferă o soluție la nivel individual pentru animalele implicate, ci și aduce beneficii colective prin reducerea numărului de animale fără stăpân și îmbunătățirea calității vieții acestora.

Concluzii – sterilizare gratuită pentru câini și pisici:

În concluzie, această inițiativă reprezintă nu doar un pas concret în direcția protejării animalelor, ci și o demonstrație a angajamentului față de o comunitate mai responsabilă și empatică.

Prin continuarea și extinderea acestor campanii, se conturează un viitor în care problemele legate de animalele fără stăpân vor deveni tot mai gestionabile, iar colaborarea între autorități și cetățeni va contribui la crearea unei societăți mai blânde și mai preocupate de binele tuturor ființelor.